Sustavi upravljanja integritetom cjevovoda (PIMS – Pipeline Integrity Management System) pružaju sveobuhvatan, integrirani okvir za učinkovito upravljanje cjevovodnim sredstvima. Značajni neuspjesi u plinovodima i tekućim cjevovodima donijeli su globalne naslove i potaknuli udruživanje struke s tehnologijom.

Ne postoji jedna ispravna “formula” za razvoj sustava upravljanja integritetom, ali neke temeljne osnove učinkovitog sustava upravljanja koji je uspješno integriran u tvrtke širom svijeta, postoje. Industrijske grupe kao što su Međunarodna asocijacija proizvođača nafte i plina i Američki naftni institut (API) razvili su smjernice koje se mogu koristiti kao dodatne reference za razvoj sustava upravljanja. Kodeksi, standardi i propisi koji reguliraju industriju cjevovoda i dalje se mijenjaju kao odgovor na lekcije naučene iz neuspjeha industrije.

Primarni fokus svakog operatera plinovoda biti će na radu i održavanju
plinovoda na takav način da bi kontinuirano pružao neprekidne usluge kupcima,
najveću pouzdanost i sigurnost, a sve bez ikakvog nepovoljnog događaja koji može negativno utjecati na okoliš.
Sustav za upravljanje integritetom plinovoda osigurat će sveobuhvatan i strukturiran okvir za
procjenu stanja plinovoda, vjerojatne prijetnje, procjenu rizika i mjere ublažavanja kako bi se osigurao siguran i nesmetan rad plinovodnog sustava.

Feromihin PIMSF je integrirano cjelovito rješenje za nadzor svih elemenata produktovoda, organizaciju dokumentacije i planiranje popravaka, ‘Cloud friendly’ te u potpunosti ‘Web browser responsive’, a globalno pristupačan operaterima i tehničkom osoblju.
Sustav je u industrijskoj upotrebi od strane jednog od glavnih operatera upravljanja mrežom plinovoda.

Za detaljnije, online, informacije i prikaz dostupna je prezentacija Feromihin PIMSF-a.

PIMSF je bio predstavljen i na 34. međunarodnom susretu stručnjaka za plin (8. – 10. svibnja 2019, Opatija) te privukao pozornost domaćih i stranih stručnjaka, svojom inovativnošću, vizualnim dojmom te karakteristikama.

Categories: Feromihin